BOM Bild 5B1 – Skapa utifrån konst, reflektion

IMG_8863

Vi i arbetslag 6, har tillverkat vår syn på Joan Mirós verk. Först började vi med att måla bakgrunden med vattenfärg, vi valde gult och orange som är typiskt för Miró.

Sedan började jag med att rita upp figurer med blyertspenna, här får man låta sin kreativitet flöda. Då eleverna redan har fått en genomgång av Joan Mirós olika konstverk och tekniker, vet de hur de ska rita sina figurer.

Efter att det har ritat med blyertspenna får de sedan färglägga sina partier med flaskfärg. Vi valde att använda oss av, röd, svart, blå, gul och grönt då det är de färgerna som är typiska för Joan Miró. När eleverna färglägger behöver de inte vara så noga med att färglägga innanför linjerna då vi kommer att fylla i dem sen med svart färg.

När eleverna har färglagt sina mönster, låter man dem torka innan man klipper ut bilderna, här får man förklara för eleverna att vara noga med hur de klipper ut sina figurer. Sedan får de klistra på sina figurer på ett papper med Marvin medium som vi använde. Jag valde att lägga ett papper som skydd mot bordet då jag strök limmet på baksidan av mina figurer, då får man limmet på hela baksidan; då det blir lätt att man inte får med kanterna annars.

Då eleverna är klara får de måla konturerna av sina figurer med svart färg, det viktigt att vara noga. Vi i arbetslaget använde oss av svart flaskfärg, det var svårt att få smala linjer på grund av penseln. Hade eventuellt varit lättare för eleverna att använda sig av en tuschpenna istället.

IMG_8921

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s