BOM Bild 5C – Bildanalys

IMG_8696

Konstverket är tillverkat av Mia Koch 1993 när hon var 16 år. Titeln på kosntverket är ”A Childs dream of parents with more time”. Kostverket finns bevarat på The International Museum of Children’s art i Olso, där de har samlat barns konstverk  från över 180 länder.

Målningen föreställer två vuxna människor som håller i hand, där ena har ett litet barn på ca 5 år sittandes på sina axlar. Människorna står på en blå strand och tittar ut mot ett himmelsblått vatten och himmel. Långt borta i bilden kan man se två fåglar som den vuxne med barnet på axlarna pekar på, och det gör även barnet också.  Stranden är en aning uppblött då du kan se reflektion av människorna i sanden. Färgerna i konstverket är målad med mjuk, blå nyans.

Konstverket är målat med oljefärg på en canvas och är (längd)52,5 x (höjd) 63,5 cm.

När jag tittar på bilden ser jag ett lugn och kärlek från de vuxna människorna emellan, och barnet. Bilden får mig att tänka på ett glatt familjeliv där de tar sig tid och umgås tillsammans.

Min tolkning av konstverkets budskap är att målningen gjordes för att visa ett kärt familjeliv som umgås tillsammans på en harmonisk plats. Målningen för ett lugn i kroppen när man studerar detaljerna då min favoritplats är en strand eller en hamn. Målningen symboliserar att man ska ta tid och umgås med sina nära och kära, då livet är så pass kort.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s