BOM Musik 3 – Temaidéer

Djur i Världen

Vi har valt att arbeta kring temat djur i olika världsdelar. Vi har valt detta temat då det är väldigt brett och kan appliceras på flera andra ämnen i skolan. De låtar vi har valt inför detta temat är;

Antarktis – Pelle Pingvin, detta är den sång vi valt att introducera för resten av klassen :

Europa – Älgarna demonstrerar
Asien – Elefanten pruttar
Afrika – Klumpiga pussar (Flodhäst)
Nordamerika – Björnen sover
Sydamerika – En liten liten apa
Australien – Krokodilen i bilen

Genom att vi har låtar om djur så kan vi arbeta kring temat inom naturkunskap, temat sträcker sig även över geografi ämnet då vi arbetar med olika världsdelar. Det går även att utveckla temat genom att laga mat från de olika världsdelar och då inkludera ämnet hemkunskap. Ett annat sätt att vidareutveckla temat är att teckna och måla bilder med djuren och då har vi även arbetat med det inom bilden. I ämnet engelska ska vi introducera namnet på djuren på engelska och vidare ska  eleverna själva hitta sånger med de utvalda djuren på engelska. Inom svenskan ska eleverna skriva egna faktarutor om djuren där de själva har sökt fram informationen.

Detta temat kan även vara ett övergripande tema över en hel termin och innefatta de flesta ämnena i skolan på lågstadiet. Utifrån årskurs kan svårighetsgraden på temat variera men utgå ifrån dessa sex sånger. På musiken kan eleverna lära sig sångerna med de tillhörande danserna och lekarna.

Som ett avslutande moment kan eleverna hålla en konsert där de kan bjuda in föräldrar och vänner och då framföra dessa sånger med rörelser och lekar.

Mathilda, Maria, Jenna, Sonja och Emma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s