Teknikkavalkad

På bilden kursen har vi fått lära oss olika bildtekniker, vi har fått testa på hur man gör konst på olika sätt. Här kommer några av teknikerna vi har fått lära oss:

Tryck med frigolit

Först gör du ett mönster på frigoliten, genom att trycka i en blyertspenna och göra små hål till ett valfritt motiv. Efteråt färglägger du frigoliten med valfri färg, jag har använt mig av flytande täckfärg (även kallad för flaskfärg). När du är klar med färgläggningen placerar du ett papper ovanpå den färgade frigoliten och trycker till och slätar ut med handflatan. Lyfter sedan på pappret och motivet finns nu på ditt papper.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Spraymåla med tandborste

Du börjar med att klippa ut ett motiv av papper som du sedan placerar på ett annat papper. Doppa en tandborste i vatten och sedan använde jag vanliga vattenfärger och sedan sprätter du på färgen. När du tar bort det klippta motivet har du nu fått motivet på det andra pappret med spraymålning runt omkring motivet.

 

Reflektion

Det har varit roligt att få testa på olika bildtekniker om hur man gör konst. Det är lättare att förstå när man får testa det själv. När jag testade trycktekniken med frigoliten ville färgen ner i hålen som jag gjort. Men om man förde penseln som motivet, fick man bort den mesta av färgen från hålen och det var lättare att få ett synligt motiv på pappret.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s